Στα Γιαννιτσά έκαναν προληπτικές προσαγωγές και έκλεισαν δρόμους για να προστατέψουν Κουβέλη και Τζάκρη!

Στα Γιαννιτσά έκαναν προληπτικές προσαγωγές και έκλεισαν δρόμους για να προστατέψουν Κουβέλη και Τζάκρη!

Φοβούμενη το κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί και σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν νέα επεισόδια με γιουχαΐσματα κατά κυβερνητικών στελεχών, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε χθες σε 16 προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από την εκδήλωση στην οποία θα παρίσταντο ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννης Σηφάκης.

Οι τρεις κυβερνητικοί θα έδιναν το «παρών» σε εκδήλωση για τη μνήμη της αγωνίστριας της Δημοκρατίας Ουρανίας Νιζαμίδου.

Όπως κατήγγειλαν οι πολίτες που προσήχθησαν τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερους από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.

Σε μήνυση που υπέβαλαν στη συνέχεια για την παράνομη κράτησή τους αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

Η αστυνομία φρόντισε, παράλληλα, να κλείσει τμήματα δρόμων προκειμένου να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες κατά του κ. Κουβέλη και των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.