Folli Follie: Παραπομπή στον εισαγγελέα για τους μετόχους

Εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie: Δεσμεύθηκαν λογαριασμοί της οικογένειας και μελών του ΔΣ

Επιβλήθηκε και πρόστιμο μαμούθ.

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης της Folli Follie, μετά την κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να τους παραπέμψει στον εισαγγελέα για κέρδη περίπου 25 εκατ. ευρώ που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί τη βάση του πλασματικού ισολογισμού του 2016.

Το νέο πρόστιμο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε βάρος της Folli Follie είναι πενταπλάσιο σε σχέση με το πρόστιμο του περασμένου Αυγούστου (τότε συνολικού ύψους 4,02 εκατ. για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017).

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σήμερα επέβαλε χρηματικά πρόστιμα 15 εκατ. ευρώ στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη, από τα συνολικά 20,34 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν σε ακόμη οκτώ στελέχη για τον πλαστογραφημένο ισολογισμό της Folli Follie που αφορούσε τη χρήση του 2016.

Πέραν όμως των διοικητικών προστίμων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε ένα βήμα παραπέρα υποβάλλοντας επιπλέον και μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα Γιάννη Δραγάση.

Σε ποιους έπεσαν οι καμπάνες

Όπως ανακοινώθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή της συνεδρίαση έριξε καμπάνες στα ακόλουθα πρόσωπα:

Στον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. πρόστιμο 10.000.000 ευρώ.

Στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 5.000.000 ευρώ.

Στον κ. Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της Εταιρίας στην Ασία πρόστιμο 4.500.000 ευρώ.

Στην κ. Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. πρόστιμο 120.000 ευρώ.

Στoν κ. Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρίας πρόστιμο 120.000 ευρώ.

Στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στην κ. Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στον κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στον κ. Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στον κ. Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.