Αύξηση των μέτρων ασφάλειας στα αστυνομικά τμήματα για τον «Ρουβίκωνα» ζητεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Αύξηση των μέτρων ασφάλειας στα αστυνομικά τμήματα για τον «Ρουβίκωνα» ζητεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Με έγγραφό η ηγεσία της Αστυνομίας ζητεί ''επαύξηση των μέτρων προστασίας αστυνομικών εγκαταστάσεων όπως κι άλλων στόχων'' καθώς φοβάται ένοπλη επίθεση ή ακόμα και κατάληψη ή παρέμβαση από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”, τονίζεται προς τις αστυνομικές υπηρεσίες «παρακαλείσθε όπως εντατικοποιήσετε τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη-αποτροπή δράσεων αφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος τους».

Μάλιστα, ζητείται να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Ακόμη ζητείται να γίνεται έλεγχος αλληλογραφίας για τυχόν αποστολή δεμάτων-βομβών κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μιλούσε για «αχαρτογράφητα» μέλη της αναρχικής ομάδας και υποστήριζε ότι είναι «αδύνατον» να τους σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ. με το επιχείρημα ότι «οι εν δυνάμει “στόχοι” είναι εκατοντάδες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.