Καιρός: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα

Έρχεται ο «Φοίβος» με χιόνια και καταιγίδες

Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά στις χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους. Σε πολλές περιοχές παρατηρούνται προβλήματα, με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός, για να μείνουν ανοιχτοί όσοι περισσότεροι δρόμοι γίνονται.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι τα εντονότερα φαινόμενα της «Ωκεανίδας» για ακόμη μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Δύσκολη βάρδια για τους λιμενικούς και πιο συγκεκριμένα για το πλήρωμα του Ναυαγοσωστικού Σκάφους 511 το οποίο βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή στη Σύρο. Το σκάφος όταν επιχειρεί επανδρώνεται από 7μελές πλήρωμα και στην παρούσα χρονική περίοδο υπηρετούν σε αυτό συνολικά 8 άτομα.

Κύρια αποστολή του Ν/Γ 511 είναι η παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα στη θάλασσα άτομα, πλοία, πλοιάρια και λέμβους. Στο επόμενο βίντεο φαίνονται οι συνθήκες που συνάντησαν πριν από λίγες ώρες στο Αιγαίο.

Στα λευκά και σήμερα Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στα Τρίκαλα το έχει στρώσει ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ στο Πετρούλι το ύψος του χιονιού ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία το ένα μέτρο.

Χιονισμένη ξύπνησε και η Καρδίτσα. Η αραιή χιονόπτωση που άρχισε το Σάββατο, εντάθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και δημιούργησε ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό σε σημεία όπως το Παυσίλυπο, το αθλητικό πάρκο, το Παλέρμο και γενικότερα σε περιοχές με λίγο τσιμέντο και πολύ χορτάρι και χώμα.

Τα προβλήματα της κακοκαιρίας

Οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν στην Πάρνηθα. Πρόκειται για 2 οικογένειες που είχαν παγιδευτεί με τα αυτοκίνητα τους στη θέση Φλαμπούρι.

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 5 άτομα από ακινητοποιημένο όχημα λόγω χιονόπτωσης στο Καρπενήσι. Άλλα δυο άτομα χρειάστηκαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής καθώς αποκλείστηκαν στο όρος Αίνος της Κεφαλονιάς, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου.

Πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν οδηγό που είχε ακινητοποιηθεί το όχημά του στη Σαμοθράκη – που αντιμετωπίζει σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Μεγάλη βλάβη σημειώθηκε στην ηλεκτροδότηση του ανατολικού Πηλίου, από την κατάρρευση στύλου υψηλής τάσης στην περιοχή των Μηλεών. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ Μαγνησίας, προσπαθούν να την αποκαταστήσουν.

Το απρόοπτο της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Βόλτα στο νυχτερινό, χιονισμένο τοπίο, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έκανε ένα κοπάδι από αγριογούρουνα, εκπλήσσοντας το βράδυ του Σαββάτου περίοικους, αλλά και διερχόμενους οδηγούς.

Πιθανότατα τα συγκεκριμένα ζώα, που έχουν ξανακάνει την εμφάνισή τους στην ίδια περιοχή, βγήκαν για αναζήτηση τροφής, εν μέσω χιονόπτωσης, σε μια προφανώς, ασυνήθιστη εικόνα για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.