Εμπρηστική επίθεση σε διαμέρισμα όπου διαμένουν πρόσφυγες στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Εμπρηστική επίθεση σε διαμέρισμα όπου διαμένουν πρόσφυγες στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές ένα περιστατικό εμπρηστικής επίθεσης με ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα όπως δείχνει η έως τώρα έρευνα, σε βάρος μίας 10μελούς οικογένειας από το Ιράκ, που διαμένει σε υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Καλλικράτειας, στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε βάρος της οικίας της οικογένειας και εκσφενδόνισαν βόμβα μολότοφ στο μπαλκόνι της οικίας, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Από την ρίψη της βόμβας μολότοφ προκλήθηκε φωτιά στο μπαλκόνι και πανικός εντός της οικίας με τα ενήλικα μέλη της οικογένειας να καταφέρουν τελικά να σβήσουν την φωτιά πριν φτάσουν οι Αρχές στο σημείο.

Η 10μελής οικογένεια από το Ιράκ ζει φιλήσυχα τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Σύμφωνα με τον πατέρα της οικογένειας δεν έχουν πέσει θύματα απειλών και δεν είχαν προβλήματα με κανέναν γείτονά τους που να προμήνυε μία τέτοια επίθεση και έτσι οι Αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε ακροδεξιές οργανώσεις και σε ρατσιστικά κίνητρα.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.