Μεγαλώνοντας γιους VS Μεγαλώνοντας κόρες: Οι πιο σημαντικές διαφορές

Μεγαλώνοντας γιους VS Μεγαλώνοντας κόρες: Οι πιο σημαντικές διαφορές

Πολλές μαμάδες λένε «άλλο να μεγαλώνεις αγόρια, άλλο να μεγαλώνεις κορίτσια».

Αυτές οι μαμάδες μπορεί να ξέρουν κάτι παραπάνω γιατί έχουν την εμπειρία και των δύο φύλων. Αν τους ζητούσαμε να μας περιγράψουν πόσο διαφορετικό είναι να έχεις κόρη από το να έχεις γιο, πιστεύουμε ότι θα μας απαριθμούσαν σίγουρα αυτές τις διαφορές…
Μεγαλώνοντας γιους VS Μεγαλώνοντας κόρες: Οι πιο σημαντικές διαφορές

Κεφάλαιο 1ο: Τα ρούχα
Όταν μεγαλώνουν τα κορίτσια, ως γνήσιες γυναίκες, θέλουν τις περισσότερες φορές να επιλέγουν μόνες τους τα ρούχα τους, ακόμα κι αν μιλάμε για τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο.

Τα αγόρια, από την άλλη, στην καλύτερη περίπτωση θα βάλουν τα ρούχα που θα τους ετοιμάσει η μαμά τους (έπειτα από πολλή επιμονή) και στην χειρότερη θα αποφασίσουν ότι θέλουν να τριγυρνούν γυμνά μέσα στο σπίτι.

Κεφάλαιο 2ο: Η ώρα του παιχνιδιού
Δεν θα μιλήσουμε για Barbie και αυτοκινητάκια. Θα μιλήσουμε για το τι γίνεται την ώρα του παιχνιδιού. Τα αγόρια θα επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και θα παίξουν με οτιδήποτε τα εμπνέει εκείνη την ώρα- το ποδόσφαιρο στο σαλόνι είναι ένα «κλασικό» παράδειγμα ανά τους αιώνες.

Αντίθετα, τα κορίτσια παίζουν λίγο πιο ήσυχα- συνήθως τους αρκεί η αγαπημένη τους κούκλα και το δωμάτιό τους για να κάτσουν ήρεμα και ν’ απολαύσουν το παιχνίδι τους.

Κεφάλαιο 3ο: Ας μιλήσουμε…
Θα ρωτήσεις την κόρη σου πώς πέρασε στο πάρτι που πήγε και θα σου πει σχεδόν τα πάντα. Με ποιες φίλες της έπαιξε, ποιοι συμμαθητές της ήρθαν κ.ο.κ. Θα ρωτήσεις τον γιο σου πώς πέρασε στο πάρτι του κολλητού του και θα σου πει ένα σκέτο και ξερό «καλά». Η αλήθεια είναι πως τα κοριτσάκια «ανοίγονται» πολύ πιο εύκολα από τα αγόρια. Όσες έχετε κόρες, ξέρετε πως κάποιες φορές οι μικρές μας πριγκίπισσες δεν σταματούν να μιλάνε.

Κεφάλαιο 4ο: Ποιος χτυπάει περισσότερο;
Όχι ότι τα κοριτσάκια δεν χτυπάνε αλλά τα αγοράκια είναι λίγο πιο ζωηρά και λίγο πιο αυθόρμητα, ειδικά όταν παίζουν. Οι μελανιές, τα καρούμπαλα και οι γρατζουνιές είναι κυρίως προνόμιο των αγοριών- όχι ότι τα κορίτσια ακολουθούν με μεγάλη διαφορά…

Κεφάλαιο 5ο: Οι αγκαλιές στη μαμά
Η κόρη θα σε αγκαλιάσει χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς να το σκεφτεί και σίγουρα χωρίς να της το ζητήσεις. Ο γιος σου θα σε αγκαλιάσει κυρίως αν του το πεις εσύ και γρήγορα θα βιαστεί να φύγει για να συνεχίσει το παιχνίδι του.

Κεφάλαιο 6ο: Το φαγητό
Όσο τα παιδιά είναι μικρά, η ώρα του φαγητού είναι το ίδιο δύσκολη. Μετά, αλλάζει η… ποσότητα. Όσο μεγαλώνουν τα αγόρια, τόσο περισσότερο τρώνε και ειδικά στην εφηβεία, αν έχεις δύο γιους, ξέρεις πως το ψυγείο δεν θα μείνει για πολλές μέρες γεμάτο. Τα κορίτσια, αντίθετα, μάλλον «κόβουν» όλο και περισσότερο το φαγητό.

Κεφάλαιο 7ο: Το «σ’ αγαπώ»….
Ξέρετε τι δεν έχει καμία διαφορά; Το «σ’ αγαπώ». Είτε το ακούς από τον γιο είτε το ακούς από την κόρη, είναι το ίδιο γλυκό και μαγικό. Κι αυτό δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα!

Πηγή: mama365.gr

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.