Επιστολή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου: «Είμαι ο μόνος κρατούμενος χωρίς δικαιώματα»

Επιστολή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου: «Είμαι ο μόνος κρατούμενος χωρίς δικαιώματα»

Τι αναφέρει σε επιστολή του στο «Documento» ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, βάζοντας στο στόχαστρο του και τα μέλη της «17Ν» που παίρνουν άδειες από την φυλακή.

Ο 75χρονος, που θεωρείται  ιδρυτής, αρχηγός και καθοδηγητής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν – έχει  καταδικαστεί  στο Εφετείο,  σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης –  για το σύνολο της εγκληματικής του δράσης!

«Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα που απέσυρε η κυβέρνηση, θα έπρεπε να πάρω βραβεία για τα πτυχία και το διδακτορικό μου. Με τιμωρούν όμως, ούτε άδει δεν δίνουν», σημειώνει παρακάτω.

Όπως αναφέρει, δεν έχει εξεταστεί ακόμη, αίτημά του από τις αρχές του περασμένου Νοέμβριου, για χορήγηση ολιγοήμερης άδειας για λόγους υγείας – κάτι που παραβιάζει  σχετικές διατάξεις!

Στην επιστολή του ο Αλέκος Γιωτόπουλος ρωτά αν υπάρχει κράτος Δίκαιου ή μήπως Δικαιοσύνη…. «τύπου δικτατορίας!!!».

Η επιστολή

Φυλακές Κορυδαλλού Αλέκος Γιωτόπουλος

«8 Φλεβάρη 2019

Αρνούνται να μου δώσουν άδεια!

Την 5η Νοεμβρίου 2018 έκανα αίτηση για άδεια. Εχουν περάσει 3 μήνες και το Συμβούλιο δεν συνεδριάζει, προφανώς για να μην μου παραχωρήσει την άδεια την οποία δικαιούμαι. Επιπλέον, την ζητάω για λόγους υγείας.

Απ’ την αρχή του Οκτώβρη αντιμετωπίζω επώδυνο πρόβλημα υγείας, το οποίο ο γιατρός της φυλακής αδυνατεί να ρυθμίσει. Η αγωγή που μου συνέστησε με φάρμακα και ενέσεις επί 3 μήνες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μόνο στα μέσα του Γενάρη αποφάσισε να μου κάνουν ακτινογραφία, πράγμα που όφειλε να κάνει εξαρχής. Από τότε λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ζητάω λοιπόν την άδεια για να έχω μια δεύτερη γνωμάτευση από κάποιον εξωτερικό, ειδικευμένο γιατρό γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει θεραπεία.

Σύμφωνα με το άρθρο 55 παρ. 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο ισοβίτης δικαιούται άδεια αν έχει εκτίσει πραγματική ποινή 8 ετών και εγώ έχω εκτίσει 16,5 έτη. Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 56 αν έχει εκτίσει ποινή άνω των 12 ετών δικαιούται άδεια μέχρι τις εννέα μέρες. Ολες οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 55 εκπληρούνται στην περίπτωσή μου. Σύμφωνα μάλιστα με το προσχέδιο του νέου Σωφρ. Κωδ. που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση και στη συνέχεια το απέσυρε, θα έπρεπε να μου δώσουν βραβείο για τα 4 διπλώματα Μαθηματικών που απέκτησα μέσα στη φυλακή και το Διδακτορικό. Αντί όμως βραβείου μου προσφέρουν την τιμωρία, αρνούμενοι την άδεια που δικαιούμαι.

Σήμερα, όλοι όσοι καταδικάστηκαν για την υπόθεση 17Ν και έκαναν αίτηση πήραν ή παίρνουν κανονικά άδειες. Είμαι ο μόνος στον οποίο την αρνούνται χωρίς κανένα επιχείρημα. Πρόσφατα σε επιστολή μου στον Τύπο υποστήριξα ότι οι Δικαστές παραβιάζουν τα άρθρα 105 και 106 Π.Κ. τα οποία προβλέπουν την αποφυλάκιση του ισοβίτη άνω των 70 ετών, ακόμη κι αν έχει συντρέχουσα ποινή, αν έχει εκτίσει 19 έτη, με ευεργετικό υπολογισμό. Εγώ σήμερα έχω εκτίσει 29 έτη και 8 μήνες ευεργετικά και αρνούνται να με αποφυλακίσουν. Τώρα προστίθεται και η άρνηση παροχής αδείας, δηλ. παραβιάζουν και το Σωφρ. Κώδικα.

Τελικά, υπάρχει κράτος Δικαίου σ’ αυτήν τη χώρα; Ή μήπως έχουμε Δικαιοσύνη “τύπου Δικτατορίας” όπως την είχε αποκαλέσει αναφορικά με την Δίκη της 17Ν ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Patrick Baudouin;».

Πηγή: documentonews.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.