Επιπλέον 24.000 αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία

Επιπλέον 24.000 αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία

Διαθέσιμα στα φαρμακεία θα είναι από την ερχόμενη εβδομάδα 24.000 εμβόλια για τη γρίπη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Μιλώντας από το Ηράκλειο έκανε λόγο για επιδημική έξαρση «που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που νοσούν, αρκετοί από αυτούς νοσούν αρκετά σοβαρά και ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν συνοδά νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καταλήγουν δυστυχώς παρά την υποστήριξη που δέχονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Συνέστησε ψυχραιμία, όχι εφησυχασμό αλλά ούτε και πανικό.

Όπως έκανε γνωστό την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τα 24.000 εμβόλια που έφτασαν χθες, αναμένονται ακόμη 26.000 προκειμένου να υπάρχει ένα επιπλέον απόθεμα ασφαλείας εμβολίων.

«Νομίζω ότι και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και θωρακίζουμε περισσότερο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει μεγαλύτερους κινδύνους να νοσήσει με σοβαρά συμπτώματα. Υπάρχει επάρκεια αντιιικών εμβολίων, νομίζω ότι με μία συνετή διαχείριση της υπόθεσης και από το ιατρικό προσωπικό αλλά και με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή τη δυσκολία, την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.