Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Ένοχοι, κατά περίπτωση, κρίθηκαν άπαντες οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η απόφαση της έδρας, ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:00, όποτε και ξεκίνησε η συνεδρίαση, απόντος του Κρητικού επιχειρηματία.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr και η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων.

Μετά από δύο μήνες, οι 12 κατηγορούμενοι αλλά και οι οικείοι τους έμαθαν την απόφαση του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι, από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, στη φυλακή βρίσκονται τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία η Αστυνομία εισέβαλε στο τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατείτο όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για επτά άνδρες ηλικίας από 24 έως 61 ετών. Ο όγδοος κατηγορούμενος, που παραμένει έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, είναι το άτομο που συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του απαχθέντος.

Εξάλλου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που παραμένουν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους είχαν οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών πριν από μερικούς μήνες.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου κι εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν 39χρονο κάτοικο Αθηνών, έναν 46χρονο Κρητικό, μόνιμο κάτοικο Αθηνών, καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 41 και 49 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου του 2018. Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε τελικά τότε τη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα εμφανίστηκε ενώπιον της Έδρας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

Ο επιχειρηματίας ήταν ψύχραιμος και σταθερός στα λεγόμενά του. Ευγενικός αλλά και με… χιούμορ, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέθεσε χωρίς να έχει ίχνος εκδικητικότητας, αλλά και χωρίς διάθεση να “χαριστεί” σε κανέναν.

Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, ακολούθησε η κατάθεση του αδερφού του απαχθέντος, Μανόλη Λεμπιδάκη, ο οποίος ήταν το άτομο που είχε αναλάβει στη μεγάλη πλειονότητά τους τις επικοινωνίες μεταξύ των απαγωγέων και της οικογένειας, κατά τις διαπραγματεύσεις που λάμβαναν χώρα.

Κατόπιν κατέθεσαν – μεταξύ άλλων – ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου η μητέρα του Λεμπιδάκη, αλλά και η σύζυγός του, συνεργάτες-φίλοι του απαχθέντος, καθώς και αρκετοί αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Στις επόμενες συνεδριάσεις, η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ ακολούθησαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων. Κατόπιν, είχαμε την αγόρευση της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων. Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και τελικά την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη δίκη για σήμερα το πρωί, οπότε και θα ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.