Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια

Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη της Κύμης.

Σαράντα λεπτά ανώτερος ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε και γυρίζει μετά από 20 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος! Θρίαμβος με 61-72 στην Κύμη, με MVP τον Κόνιαρη και άμυνα του… θανάτου!

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε! Μπορεί να ζορίστηκε να τελειώσει ένα δικό του παιχνίδι νωρίτερα, αλλά άμυνα που τσάκιζε κόκαλα, πήρε τη νίκη με 61-72 κι επιστρέφει στον τελικό Κυπέλλου, 20 χρόνια και 13 ημέρες μετά, την κατάκτηση του Κυπέλλου του 1999.

Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας για «οδηγό» το πολύ καλό διάβασμα στην άμυνα. Με 6/10 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, προηγήθηκε με 13-28 και με την άμυνα του να συνεχίζει να είναι πολύ δυνατή και στη δεύτερη περίοδο, κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα (30-44). Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τον… Σαγκς στο πνεύμα του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Με τον Γκος εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ζορίζεται στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση του. Η Κύμη ανέβασε την άμυνα της πιο ψηλά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρότι δυσκολευόταν στην επίθεση του, κρατούσε με τη δική του άμυνα.

Είτε στην τρίτη περίοδο είτε στην τέταρτη, όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσα να επιστρέψουν, ο ΠΑΟΚ είχε πάντα την απάντηση και με ένα τρίποντο του Κόνιαρη, δύο λεπτά πριν το τέλος, «σφράγισε» τη νίκη και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version