Εργαστήριο με πλαστά δολάρια στο Κορδελιό!

Εργαστήριο με πλαστά δολάρια στο Κορδελιό!

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων είχαν στήσει μέλη εγκληματικής οργάνωσης σε αποθήκη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Συνολικά οι δράστες έκοψαν 150.000 δολάρια και κατάφεραν να ρίξουν στην αγορά 10.000 δολάρια. Για την παραχάραξη συνεργάστηκαν ένας έμπειρος τυπογράφος και άλλοι Τρεις. ημεδαποί οι οποίοι ήταν ειδικευμένοι στην παραχάραξη. Μετά την παραχάραξη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έψαχναν επίδοξους αγοραστές οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν τα τέσσερα δολάρια προς ένα ευρώ. Πλαστά χαρτονομίσματα βρέθηκαν στις αγορές του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε οτι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι. Οι δράστες σύμφωνα με τις αρχές ήταν έτοιμοι να ρίξουν πλαστά δολάρια και στις αγορές της Βουλγαρίας, της Κύπρου αλλά και των ΗΠΑ

Στο εργαστήριο του Κορδελιού εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 6 εκτυπωτικές μηχανήματα, μεταλλική ρήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα μεταξοτυπίας, στύλος ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και πλαστά χαρτονομίσματα  ονομαστικής αξίας πάνω από 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε ας βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.