Έτσι πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Η αποκάλυψη μετά από 23 χρόνια

Έτσι πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου - Η αποκάλυψη μετά από 23 χρόνια

Για πρώτη φορά έπειτα από 23 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο γιατρός του Δημήτρης Κρεμαστινός, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για την επιβαρυμένη υγεία του τότε πρωθυπουργού, τις λανθασμένες διαγνώσεις και τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη θέση για το τι ακριβώς θα έπρεπε να ανακοινώσει, χωρίς να δημιουργηθεί μεγάλη ανωμαλία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός , θεράπων ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: “Αποφεύγω να μιλάω για τους αρρώστους μου ,ιατρικά. Μετά από 22 χρόνια, επετειακά και μετά από όσα έχουν γραφτεί, αποφάσισα δώσω μία μαρτυρία για το τι ακριβώς συνέβη.

Ο Ανδρέας ήταν μία παραμελημένη περίπτωση στενώσεως αορτής και χειρουργήθηκε. Στη διερεύνηση αποκαλύφθηκε ότι υπήρξαν και στενώσεις στεφανιαίας αορτής και γι’αυτό έγινε bypass.

Η μετεγχειρητική πορεία είχε προβλήματα πιθανώς από κάποιο έμφραγμα που πέρασε σιωπηλά.

Αυτό οδήγησε και τους γιατρούς να κάνουν λανθασμένη διάγνωση μυοκαρδιοπάθειας και να του πουν να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ζήσει μάλλον για λίγους μήνες.

Φθάνοντας εδώ τον είδα και φύγαμε για την επέμβαση στην Αγγλία. Μετά από αυτό ήξερα ότι θα ακολουθήσει πολύ δύσκολη περίοδος.

Ως γιατρός του, και γνωρίζοντας την επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν , του είχα πει να δρομολογήσει δρόμο προς την προεδρεία.

Και τώρα γιαυτό καταθέτω τροπολογία για να ορίζεται αναπληρωτής πρωθυπουργός για τέτοιες περιπτώσεις”.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.