Δικαίωση μετά θάνατον για τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη: Καταδικάστηκε ο Παύλος Πολάκης

«Πληρώνει» για τις δημόσιες καταγγελίες του ο Παύλος Πολάκης.
Δικαίωση μετά θάνατον για τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη: Καταδικάστηκε ο Παύλος Πολάκης

Χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους κληρονόμους του δημοσιογράφου Βασ. Μπεσκένη, επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παυλο Πολάκη.

Η υπόθεση αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του Β. Μπεσκένη, για τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός είχε πει ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika news, με την απόφαση (272/2019) για τον Παύλο Πολάκη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη ( ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή) και τονίζει ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του», ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Το δικαστήριο δηλαδή αποφάσισε ότι κ. Πολάκης με όσα στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του, π. χ στο Facebook, προκάλεσε βάβη στον Β. Μπεσκένη,  χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για όσα λέει.

Ενδιαφέρον όμως έχει και το σημείο του σκεπτικού της απόφασης που εξηγεί ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να «εξυβρίσει» τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.

Μετά την έρευνα αυτή, αποδείχθηκε επίσης, ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορούσε τους ισχυρισμούς του Π. Πολάκη στη Βουλή, κατά την συνεδρίαση της 6-3-2017 ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης , είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ