Σε θέσεις μάχης οι αγρότες – Το «τελεσίγραφο» και οι επόμενες κινήσεις τους

Σε θέσεις μάχης οι αγρότες - Το «τελεσίγραφο» και οι επόμενες κινήσεις τους

Λήγει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, το τελεσίγραφο των αγροτών της χώρας προς την κυβέρνηση, προκειμένου να οριστεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και να απαντήσουν στα αιτήματά τους.  

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που προχώρησαν το Σάββατο σε συμβολικό αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών, είχαν νέα συνέλευση για την συνέχεια των κινητοποιήσεων χθες Κυριακή.

Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί το χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση, αλλά μετά το πέρας αυτού και εφόσον μείνει αναπάντητο, οι κινήσεις τους να κλιμακωθούν και ο αγώνας τους να ενταθεί.

Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξει νέα κινητοποίηση με στόχο να «κοπεί η Ελλάδα στα δύο», όπως συνέβη το Σάββατο, με το νέο «ραντεβού» να έχει δοθεί ήδη για τις 4 το απόγευμα της Τρίτης όπου οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Στον σχεδιασμό των αγροτών περιλαμβάνεται και η κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που ωστόσο δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.  Τέλος, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους, οι αγρότες πρόκειται να κάνουν και πολλές άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.