Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ -Τα πωλούν για 60.000 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ -Τα πωλούν για 60.000 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 60.000 ευρώ!

Υστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.

Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002.

Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.

Πλήθος σχετικών δημοπρασιών αναρτώνται καθημερινά στο ebay / Φωτογραφία: ebay.co.uk

Κάποιοι πωλητές ζητούν λίγα ευρώ, άλλοι... χιλιάδες για κάθε νόμισμα / Φωτογραφία: ebay.co.uk

Η τρέχουσα δημοπρασία με το ιλιγγιώδες ποσό των 62.400 ευρώ (55.000 λίρες Αγγλίας) / Φωτογραφία: ebay.co.uk

Το «S» μέσα στο αστέρι του περιγράμματος / Φωτογραφία: ebay.co.uk

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.