Μεγάλα πρόστιμα στις εισπρακτικές εταιρείες για τις τηλεφωνικές πιέσεις

Μεγάλα πρόστιμα στις εισπρακτικές εταιρείες για τις τηλεφωνικές πιέσεις

Tα πρόστιμα επιβλήθηκαν είτε έπειτα από εκτεταμένη αυτεπάγγελτη έρευνα.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 404.600 ευρώ επέβαλε το 2018 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Τα περισσότερα πρόστιμα, μάλιστα, επιβλήθηκαν σε εισπρακτικές εταιρείες, με το αιτιολογικό της… αδικαιολόγητης ενόχλησης σε καταναλωτές, ακόμη και σε περιπτώσεις χρεών που βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό ή ρύθμιση!

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν είτε έπειτα από εκτεταμένη αυτεπάγγελτη έρευνα είτε έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών και εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για τους γενικούς όρους συναλλαγών, τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος, την εμπορία από απόσταση προϊόντων και υπηρεσιών, τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, τις εγγυήσεις, τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών, ειδικότερων τραπεζικών και ασφαλιστικών θεμάτων, κ.λπ.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 277.500 ευρώ σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με τη συχνότητα όχλησης των οφειλετών, τη μη ταυτοποίησή τους, την όχλησή τους στην εργασία και με περιπτώσεις που οι οφειλές τους βρίσκονται σε ρύθμιση ή διακανονισμό.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.