Το Facebook έχει γενέθλια και γίνεται 15 ετών!

Το Facebook έχει γενέθλια και γίνεται 15 ετών!

Σας παρουσιάζουμε 15 στοιχεία για το δημοφιλές κοινωνικό μέσο με αφορμή τα 15α γενέθλιά του

Το Facebook έχει γενέθλια! Ο «βασιλιάς» των social media γίνεται 15 ετών τον Φεβρουάριο. Συγκεντρώσαμε μερικά βασικά στοιχεία για το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε από ένα φοιτητικό δωμάτιο στο Χάρβαρντ και έχει κατακτήσει -σχεδόν- όλο τον κόσμο:

  • Το Facebook είχε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο στα τέλη Δεκεμβρίου, βασικός δείκτης για την εταιρεία. Από το σύνολο των ενεργών χρηστών τα 947 εκατομμύρια ήταν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, τα 381 εκατομμύρια στην Ευρώπη και τα 242 εκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική.
  • Η εταιρεία παρέχει στοιχεία για την κατανομή χρηστών ανά χώρα, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό, ενώ ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδονησία και η Βραζιλία.
  • Το Facebook απαγορεύεται στην Κίνα και την Βόρεια Κορέα
  • Το Facebook λανσάρει νέους κανονισμούς και εργαλεία για να περιορίσει την ανάμειξη εξωτερικών παραγόντων στις ευρωεκλογές.
  • Υπολογίζεται ότι 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας» του Facebook για υπηρεσίες όπως το Instagram, το WhatsApp, το Messenger και το βασικό κοινωνικό του δίκτυο, με βάση την τελευταία ενημέρωση.
  • Tο 2018, το Facebook είχε κέρδος 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατηρώντας μια τάση σταθερής ανάπτυξης.
  • Η διαφήμιση, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις απευθύνεται σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών, αποτελεί το 98 % των εσόδων με τα έσοδα από την mobile διαφήμιση να κατέχουν τη «μερίδα του λέοντος». Περίπου τα μισά έσοδα του Facebook προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική.
access-application-browser-267469.jpg
  • Η κεφαλαιοποίηση του Facebook ανέρχεται στα 480 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μία από τις πιο «πολύτιμες» εταιρείες στον κόσμο. Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία eMarketer, το μερίδιο της Facebook στην παγκόσμια αγορά ψηφιακών διαφημίσεων θα είναι 20,5% του συνολικού ποσού των 327,28 δισ. δολαρίων τα οποία θα δαπανηθούν το 2019.
  • Ο 34χρονος συν-ιδρυτής Mark Zuckerberg είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης της εταιρείας κατέχοντας τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Ελέγχει περίπου το 60% των μετοχών μέσω μιας δομής μετοχικού κεφαλαίου δύο κατηγοριών, παρόλο που κατέχει μειοψηφία των ιδίων κεφαλαίων.Ο Sheryl Sandberg, πρώην στέλεχος της Google που εργάστηκε επίσης στο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι ο  γενικός διευθυντής.
  • Ο αριθμός των εργαζομένων στα γραφείa του Menlo Park της Καλιφόρνια, Titan στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 35.587, σημειώνοντας αύξηση κατά 42% σε ετήσια βάση λόγω  ανάγκης  παρακολούθησης της πλατφόρμας ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρησης και η χειραγώγηση.
  • Ο Ζούκερμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με το συνολικό ύψος της περιουσίας του να αγγίζει τα 62 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο αγωνίζεται να διαχειριστεί μια σειρά από σκάνδαλα σχετικά με την προστασία δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ρητορική μίσους και τη χειραγώγηση. Αλλά αυτές δεν είναι οι μοναδικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.
  • Το Facebook δεν είναι πλέον το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.
  • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center, το 51% των εφήβων των ΗΠΑ ηλικίας 13 έως 17 ετών χρησιμοποιούν το Facebook, σε σύγκριση με το 72% το οποίο χρησιμοποιεί το Instagram (αδερφάκι του Facebook) ενώ το 69% προτιμά το Snapchat. Σύμφωνα με μια έκθεση του eMarketer, το Snapchat «απομάκρυνε» τους νέους ηλικίας 18-24 από το Facebook.
  • Το Facebook φαίνεται να χρησιμοποιεί το Instagram  για να προσεγγίσει περισσότερο τις μικρότερες ηλικίες, ενώ έχει εντατικοποιήσει την προσπάθεια αυτή μέσω των υπηρεσιών του WhatsApp και του Messenger. Το Oculus, ο κατασκευαστής ακουστικών εικονικής πραγματικότητας που αποκτήθηκε από το Facebook το 2014, θα μπορούσε να είναι μέρος της «επόμενης μεγάλης πλατφόρμας υπολογιστών», σύμφωνα με τον Zούκερμπεργκ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.