Ξεσπά ο πατέρας της 13χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα: «Φταίνε πολλοί, γίνανε αλλεπάλληλα λάθη»

Ξεσπά ο πατέρας της 13χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα: «Φταίνε πολλοί, γίνανε αλλεπάλληλα λάθη»

Μέσα σε ενάμιση χρόνο δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από περιτονίτιδα έχοντας επισκεφθεί το νοσοκομείο Λαμίας, η Ιωάννα και ο Δημήτρης.  

Τα δύο αυτά περιστατικά προκάλεσαν τη διαταγή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο πατέρας της 14χρονης Ιωάννας ξεσπά μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και λέει «εμείς ζητάγαμε να έρθει να το δει χειρουργός και αυτοί κρίνανε ότι πρέπει να εισαχθεί στην παιδιατρική και να το παρακολουθούν. “Παίζανε”, δεν υπάρχει άλλη λέξη που μπορώ να βρω».

Δέκα ημέρες μετά τον  χαμό της Ιωάννας, ο πατέρας της καταγγέλλει πως έγιναν αλλεπάλληλα ιατρικά λάθη, μάλιστα από πολλούς γιατρούς δύο μεγάλων περιφερειακών νοσοκομείων, της Λαμίας και της Λάρισας.

«Έγινε η εγχείρηση, μας ενημέρωσαν μετά ότι πήγε πάρα πολύ καλά και πριν κλείσουν 24ώρες το παιδί πέθανε και με πολύ άσχημο τρόπο, από ότι μας είπαν ιατροδικαστές. Δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ και πιο λίγο, αλλά σίγουρα φταίνε πολλοί. Γίνανε αλλεπάλληλα λάθη από πολλούς».

Αίσθηση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη ότι η άτυχη Ιωάννα δεν ήταν πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί με πόνους στο στομάχι το Νοσοκομείο της Λαμίας.   «Είχε πάει στα εξωτερικά ιατρεία και το είχε πει δημόσια ο ίδιος ο ΠΕΣΥάρχης, ο οποίος έχει την έδρα του στη Λάρισα» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.   Τον Ιούλιο του 2017 είχε πεθάνει από περιτονίδα ο 9χρονος Δημήτρης. Και αυτός είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Οι γονείς του άτυχου παιδιού καταγγέλλουν ότι 18 μήνες μετά οι έρευνες των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και ζητούν απαντήσεις.

Η γραπτή δήλωση της οικογένειας Δημήτρη Κατσαούνου: «Υπήρξαν ευθύνες; Ολιγωρίες ; Ιατρικά λάθη; Παραλείψεις; Έφταιγαν οι γιατροί; Ο παλιός αξονικός; Κανείς υπεύθυνος, καμία επικοινωνία. Οι επιθεωρητές του Σώματος ΕΥΥΠ παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας ετοιμάζονται τώρα τον Ιανουάριο του 2019 να στείλουν κλιμάκιο να ερευνήσει την υπόθεση ! Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν ακόμα;» «Αν είχε μεταβεί από τότε κλιμάκιο επιθεωρητών στην Παιδιατρική Κλινική και αν είχαν σφίξει τα πράγματα. Αν είχε βγει το πόρισμα, ενδεχομένως να μην είχαμε τα προβλήματα που ακολούθησαν» λέει ο δικηγόρος.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διερεύνηση ευθυνών μετά τον πρόσφατο χαμό της 13χρονης Ιωάννας από τη Λαμία, αλλά και τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, που πέθανε επίσης από περιτονίτιδα, μετά τη νοσηλεία του στο ΓΝ Λαμίας και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο “Παίδων” στην Αθήνα.   Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport o Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες λειτουργίας – στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας, ειδικότερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα Παιδιατρικά περιστατικά.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας επίσης έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου παιδιού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο Δημήτρη.

Οπως καταγγέλλουν οι γονείς του, οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας δεν αντελήφθησαν τη διάτρηση εντέρου που υπέστη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από οξεία περιτονίτιδα.   Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για τον θάνατο της Λαμιώτισσας μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου, που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά το πανελλήνιο, με τους ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, η όποια «σκότωσε» το άτυχο κορίτσι.

Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης Ιωάννας, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο ΓΝ Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 13χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.   Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στο γραφείο του κ. Λακαφώση έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο της Λαμίας.

Mε πληροφορίες από STAR, Lamiareport

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.