Κακοκαιρία «Φοίβος»: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Φοίβος»: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «Φοίβος», συνεχίζει την επέλασή της σε ολόκληρη τη χώρα, με καταιγίδες, χιόνια, και ισχυρούς ανέμους που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, από το απόγευμα της Πέμπτης 24/01, οπότε ξεκίνησε η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας. Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής και σε ολόκληρη την Αττική.

Κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής, αναμένεται να συνεχίσουν οι βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 9 μποφόρ, με πολύ υψηλό κυματισμό, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Επιπρόσθετα, μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα παρατηρηθεί στη Νότια Ελλάδα, κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Στην Αττική αναμένονται βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων κατά κύριο λόγο το μεσημέρι και το βράδυ. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων έως το απόγευμα.

Το Σαββάτο, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή, βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.