«Σαρώνει» η εποχική γρίπη -Έξι νεκροί, 30 άτομα στη ΜΕΘ

«Σαρώνει» η εποχική γρίπη -Έξι νεκροί, 30 άτομα στη ΜΕΘ

Μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι καθώς και 30 νέα περιστατικά σοβαρής γρίπης που αντιμετωπίστηκε με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, έξι ασθενείς έχουν καταλήξει λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ενώ μέχρι και την περασμένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου που ολοκληρώθηκε η καταγραφή για το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν αναφερθεί συνολικά 65 κρούσματα γρίπης.

Στην πλειονότητά τους αυτά τα κρούσματα έχουν εκδηλωθεί σε άτομα ηλικίας 60 έως 69 χρόνων, με επιβαρυμένο ιστορικό, που «επέβαλλε» το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο ωστόσο δεν είχαν κάνει. Αξιοσημείωτος αριθμός κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας 25 έως 55 χρόνων, χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ως ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζουν οι ειδικοί το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν αποτυπώνεται ότι το κύμα της γρίπης «παρασέρνει» ανηλίκους στο πέρασμά του, καθώς μόνο ένα παιδί έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ λόγω γρίπης.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των επισκέψεων στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείου, σε γιατρούς για γριπώδη συνδρομή. Σε ό,τι αφορά στα εργαστηριακά ευρήματα για την ταυτοποίηση της γρίπης, κυρίαρχο στέλεχος αναδεικνύεται στο 80% των περιπτώσεων ο ιός γρίπης Α(Η1Ν1), γνωστός ως ο ιός της πανδημίας 2009.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.