«Αστακός» η Αθήνα ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι αστυνομικοί έκοβαν πίτα και ληστές… έκλεβαν κοντινό βενζινάδικο

Σε κλοιό Προεδρικό Μέγαρο-Μέγαρο Μαξίμου-Βουλή-υπουργείο Εξωτερικών. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες γύρω από αυτά τα κτίρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να μετατρέψει σε φρούριο τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτό με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Κουκουλοφόροι οπλισμένοι με ρόπαλα, φωτοβολίδες, πέτρες ακόμη και σφυριά επιτίθενται με μανία στις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να φτάσουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Το βίντεο έχει καταγραφεί από drone της ΕΛ.ΑΣ. Και δόθηκε στην αστυνομία, που στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για εισβολή στη Βουλή. Η αστυνομία, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, παραπέμπει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έδινε οδηγίες για το ποιες είναι οι είσοδοι και οι έξοδοι της Βουλής.

Υποθέσεις για νέο σχέδιο εισβολής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και πάλι εισβολή στο Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό και έχουν επιστρατευτεί 1.500 αστυνομικοί για την αποφυγή των χειρότερων.

Τα μέτρα ασφαλείας

Σε κλοιό Προεδρικό Μέγαρο-Μέγαρο Μαξίμου-Βουλή-υπουργείο Εξωτερικών. Αυξημένες θα είναι οι περιπολίες γύρω από αυτά τα κτίρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου.

Το βασικό ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. Είναι να παραμείνει ανεμπόδιστη η είσοδος και η έξοδος για τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ακόμη, θα υπάρξουν τέσσερις φραγμοί με διμοιρίες των ΜΑΤ. «Νεκρή» ζώνη θα είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.