
Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι πιγκουίνοι στρέφονται στην... παραβατικότητα.
Μια παράξενη ληστεία στην Ανταρκτική κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του BBC Earth. Τόσο ο δράστης όσο και το θύμα ήταν πιγκουίνοι, ενώ η λεία δεν ήταν άλλη από μερικές -πολύτιμες για τους ίδιους- πέτρες.
Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι πιγκουίνοι στρέφονται στην… παραβατικότητα.
Συγκεκριμένα, το είδος αυτό κατασκευάζει τη φωλιά του με επιλεγμένες πέτρες πολλών σχημάτων και μεγεθών. Η αναζήτηση των πετρών είναι δύσκολη, καθώς η επιλογή τους είναι πολύ συγκεκριμένη.
Έτσι, οι «παραβατικοί» της αποικίας βρίσκουν συχνά την εύκολη λύση να κλέβουν τις πέτρες των άλλων πιγκουίνων.
Στο λεπτομερές βίντεο που κατέγραψε το BBC, φαίνεται ένας πιγκουίνος που πηγαινοέρχεται στη φωλιά του κουβαλώντας πέτρες με το ράμφος του. Ο «ληστής», όμως παραφυλάει σε πολύ κοντινή απόσταση και κλέβει τις πέτρες που φέρνει ο πρώτος πιγκουίνος, που ύστερα από μερικές «βόλτες» φαίνεται παραξενεμένος για το που έχουν πάει οι πέτρες του.
Μάλιστα, ο «ληστής» φαίνεται πως είναι αρκετά υποψιασμένος για το κύμα εγκληματικότητας της περιοχής. Έτσι, όταν ένας άλλος πιγκουίνος επιχειρεί να κάνει πλιάτσικο στη δική του φωλιά, είναι ετοιμοπόλεμος και τον απωθεί.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Ανέβηκε κι άλλο: Το ποσοστό του Σαμαρά σε νέα δημοσκόπηση εξέπληξε και τον ίδιο
- «Αλλιώς θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη»: Το ποσοστό που προβλέπει ο γκουρού των δημοσκοπήσεων ότι θα πάρει ο Τσίπρας στις εκλογές
- Θεωρεί ότι θα φέρουν πιο πολλές ψήφους απ’ τον 13ο μισθό: Οι 2 φόροι που καταργεί στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης