Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στα 10 ευρώ διπλασιάζεται το εισιτήριο για την είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα εισιτηρίων στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήδη, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τους επτά μήνες της θερινής περιόδου όταν στο Μουσείο θα ισχύει το διευρυμένο ωράριο, δηλαδή από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 10 ευρώ και το μειωμένο στα 5 ευρώ.

Για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι τιμές θα παραμείνουν στα 5 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και στα τρία ευρώ το μειωμένο.

«Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου».

Η επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου της Ακρόπολης έρχεται με τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας.

«Για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.