ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για τους θυελλώδεις ανέμους

Έρχεται κυκλώνας με 12 μποφόρ και τροπικές καταιγίδες

Προειδοποιεί ότι εκτεταμένο χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα στο νότιο Ιόνιο κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και αναμένεται στα νότια της Κρήτης.

Έκτακτο δελτίο καιρού και θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί ότι εκτεταμένο χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα στο νότιο Ιόνιο κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και αναμένεται στα νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 ή 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν δυτικοί – (βορειοδυτικοί) με ένταση από 7 έως και 9 μποφόρ. Επιπλέον, στο δυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Επίσης, στο βόρειο Ιόνιο πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολική εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι εντάσεως 8 ή 9 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μετατραπούν σε βοριάδες εντάσεων 8 μποφόρ.

Στη θάλασσα των Κυθήρων ια πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 ή 8 μποφόρ, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο Ικάριο, στο νότιο Ευβοϊκό και στο Στενό του Καφηρέα θα επικρατούν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.