Nέος συναγερμός! Έστειλαν φακέλους με σκόνη στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας!

Nέος συναγερμός! Έστειλαν φακέλους με σκόνη στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας!

Το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο δεν ήταν το μόνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μπαράζ αποστολών σε πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα άγνωστοι έστειλαν φακέλους με σκόνη σε Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια της Κρήτης και Κέρκυρας.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία όσο και για το τι περιέχουν οι φάκελοι και εάν έχουν ανοιχτεί.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, είχε αποσταλεί από την Ινδία, ενώ ερευνάται αν ο αποστολέας είναι πραγματικό πρόσωπο.

Τον φάκελο συνόδευε ένα σημείωμα το οποίο ανέγραφε,  «η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους». Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Ο φάκελος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (09.01.2019). Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο. Όταν έφτασε στο γραφείο της κας Βιτσιλάκη, ανοίχτηκε από τους εργαζόμενους και απελευθερώθηκε η “ύποπτη” σκόνη.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε, ενώ ο φάκελος κρατήθηκε στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.