Απροσπέλαστα τα Βόρεια Προάστια – Τι πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι

Απροσπέλαστα τα Βόρεια Προάστια - Τι πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στα βόρεια προάστια.

Αντιμέτωποι με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είναι κάτοικοι και επισκέπτες των Βορείων Προαστίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Οδηγοί, κάτοικοι και άτομα που επισκέπτονται τον Διόνυσο, την Άνοιξη, τους Θρακομακεδόνες, την Πολιτεία, τον Άγιο Στέφανο και την Εκάλη, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν το χιόνι από το οδόστρωμα ωστόσο η ποσότητα του χιονιού είναι τεράστια.

Συστήνεται τα οχήματα να μην κυκλοφορούν στους δρόμους τις πολύ πρωινές ώρες και το βράδυ, καθώς ο παγετός κυριαρχεί στους δρόμους τις ώρες που ο ήλιος δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να επισκέπτονται τις παραπάνω περιοχές για να απολαύσουν το χιόνι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, για να αποφύγουν κάποιο ατύχημα ή εγκλωβισμό του οχήματός τους στα χιόνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τις ώρες που δεν υπάρχει χιονόπτωση το σκηνικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όσο παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο κίνδυνος για σχηματισμό πάγου παραμένει στα ύψη.

Μετά από κάποιο σημείο, ακόμα και αυτοκίνητα που διαθέτουν τετρακίνηση, όπως τα τζιπ, δεν είναι εφικτό να κινούνται στους παγωμένους δρόμους.

Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κινούνται στους δρόμους των παραπάνω περιοχών, γεγονός που δυσκολεύει τις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.