Novartis: Υπό έρευνα ο Μανιαδάκης για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος

Novartis: Υπό έρευνα ο Μανιαδάκης για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος

Ο καθηγητής μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά κατέθεσε ένσταση ακυρότητας σε βάρος της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε στην οποία αναφέρει ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Διευρύνεται η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς για τον Νίκο Μανιαδάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο ο κατηγορούμενος πια για την υπόθεση της Novartis, εκτός από παθητική δωροδοκία για την οποία ήδη διώκεται, ερευνάται για ενδεχόμενη διάπραξη κι άλλων αδικημάτων.

Ειδικότερα, ο πρώην άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας ερευνάται την πιθανότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αλλά και για ενεργητική δωροδοκία.

Το δεύτερο μάλιστα αδίκημα σημαίνει πως η βούληση των εισαγγελέων είναι να εξετάσουν αν ο ερευνώμενος, στον οποίο ήδη καταλόγισαν πως «έλαβε χρήματα» είναι πιθανό και να «έδωσε χρήματα» που σχετίζονται με την όλη υπόθεση της Novartis.

Ο καθηγητής πάντως μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά κατέθεσε ένσταση ακυρότητας σε βάρος της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε στην οποία αναφέρει ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Επίσης, δια του συνηγόρου του προσέφυγε και σε βάρος της διάταξης των εισαγγελικών λειτουργών με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Κατά τον κατηγορούμενο, αφού είναι άκυρη η δίωξη δεν έχει δικαίωμα η Εισαγγελία να εφαρμόζει την απαγορευτική διάταξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.