Τριτοκοσμικές συνθήκες στο μαιευτήριο «Έλενα» -Γεννούν στους -3 βαθμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο μαιευτήριο «Έλενα» -Γεννούν στους -3 βαθμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία της χώρας λόγω έλλειψης θέρμανσης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open TV ο Στέργιος Χαχάμης, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία των καλοριφέρ δεν λειτουργούν.

Μάλιστα αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, καθώς μέχρι και αίθουσες στις οποίες έχει καταστραφεί ένα τζάμι παραμένουν κλειστές, μιας και δεν υπάρχουν χρήματα για αντικατάσταση τους.

Το πιο σοκαριστικό απ΄όλα σύμφωνα με τον Στέργιο Χαχάμη είναι πως ακόμη και έγκυες αναγκάστηκαν να γεννήσουν στο νοσοκομείο κάτω από πολικές θερμοκρασίες.

«Είναι συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο, όμως δεν λειτουργούν τα σώματα, λόγω συντήρησης! Δεν έχουμε ζέστη το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Δύο χρόνια το φωνάζουμε… Έχουμε σπασμένα τζάμια, εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν αλλαχτεί τα τζάμια και κλείνουμε τις αίθουσες αναγκαστικά…Οι έγκυες γεννούν μες στο κρύο… Στα οκτώ κλιματιστικά, που υπάρχουν στο δωμάτιο που είναι επίτοκες, λειτουργούν μόλις δύο. Δανειζόμαστε κουβέρτες, κρυώνουν οι γυναίκες…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και για άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.