Πάγωσε καταρράκτης στην Ξάνθη – Εντυπωσιακή εικόνα

Πάγωσε καταρράκτης στην Ξάνθη - Εντυπωσιακή εικόνα

Δυνατοί άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στην πόλη.

Το κανονικό του όνομα είναι καταρράκτη του Τραχωνίου (αλλά είναι γνωστός και ως καταρράκτη του Λειβαδίτη). Σε κανονικές συνθήκες τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων.

Η τοποθεσία φέρνει στο νου τις Ναϊάδες των αρχαίων μύθων και τις νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Γι αυτό η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν, σε πέτρινους αργαλειούς, το αραχνοΰφαντο νεραϊδόγνεμα.

Εδώ χόρευαν στους διονυσιακούς ρυθμούς, οι Σάτυροι. Μέσα στα αρχέγονα αυτά δάση αντιλαλούσαν τα τραγούδια του Ορφέα, γιου της Μούσας Καλλιόπης και του θεού Απόλλωνα ο οποίος μάγευε με την κιθάρα του θεούς και τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το xanthinews αυτός ο πανέμορφος καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο, όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης. Γύρω από τον καταρράκτη υπάρχουν χώροι κατάλληλοι που βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα χωρίς κινδύνους.

Στο μεταξύ από χθες η Ξάνθη είναι στην κατάψυξη αφού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και δυνατοί άνεμοι.

Πάγωσε καταρράκτης στην Ξάνθη - Εντυπωσιακή εικόνα

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.