Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης – Όσα πρέπει να ξέρετε

Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης - Όσα πρέπει να ξέρετε

Σήμερα ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αναμένουν με αγωνία οι δικαιούχοι. 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι όσοι υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι 15 Ιανουαρίου θα πάρουν το ποσό που δικαιούνται μέχρι τις 15 Φεβρουάριου. Αντίθετα όσοι υποβάλλουν αίτηση από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα πάρουν το επίδομα στα τέλη Ιουνίου.

Το ποσό που θα πάρουν φέτος οι δικαιούχοι είναι αυξημένο, όπως όμως και η τιμή του πετρελαίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ποσότητες που θα προμηθευτούν θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκκαθαριστικού/πράξης προσδιορισμού φόρου δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Εάν δεν θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι μέχρι τις 31 Μαΐου

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.