Μάτι: Η κυβέρνηση απαντά στους κατοίκους και τους κατηγορεί για εκβιαστικές τακτικές!

Μάτι: Η κυβέρνηση απαντά στους κατοίκους και τους κατηγορεί για εκβιαστικές τακτικές!

“Οι διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Μάτι έχουν ξεκινήσει κανονικά” διαβεβαιώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, απαντώντας σε ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

Στην επιστολή γινόταν λόγος για καθυστερήσεις στο ζήτημα της αδειοδότησης.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι “εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές” και επισημαίνουν πως “δύο ημέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών”.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα “τουλάχιστον παράξενο, την ώρα που το σύνολο του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων από το Μάτι ήταν σε συνάντηση με τα υπηρεσιακά στελέχη της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, να δημοσιοποιείται επιστολή τους, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές, διαμαρτυρίες ή διαφωνίες στη σχετική συνάντηση”.

Στο πλαίσιο αυτό, τα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας διαμηνύουν πως “στη μνήμη των θυμάτων δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στον χωροταξικό σχεδιασμό” και κάνουν λόγο για ορισμένους που επιθυμούν “να αναπαράξουν το στρεβλό μοντέλο άναρχης δόμησης και ρυμοτόμησης της περιοχής, εξυπηρετώντας συμφέροντα που διαμέλιζαν εκτάσεις σε οικόπεδα προς ανέγερση κατοικιών σε ρέματα, δάση και παραλίες”.

Επίσης, στην κοινή ανακοίνωση τα δύο υπουργεία προχωρούν σε αναλυτική περιγραφή των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.