Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει την Πρωτοχρονιά

Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει την Πρωτοχρονιά

Μην περιμένετε βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά...

Άκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Η Πρωτοχρονιά αναμένεται ιδιαίτερα κρύα, καθώς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Μάλιστα, δεν θα λείψουν τα χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά ο καιρός

Το Σάββατο (29/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ στη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια από το απόγευμα.

Την Κυριακή (30/12) στα νοτιοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Χαλκιδική, τις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια, από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά που από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα (31/12) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της νότιας χώρας. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 4 με 5 ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Την Πρωτοχρονιά, Τρίτη, στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορη βελτίωση στα βόρεια και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη (02/01) λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.