Πώς να «ξεγελάσετε» το παιδί σας για να μην πέσει με τα μούτρα στα γλυκά

Πώς να «ξεγελάσετε» το παιδί σας για να μην πέσει με τα μούτρα στα γλυκά

Τις μέρες των γιορτών, που τα σχολεία είναι κλειστά τα παιδιά μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι, ξεκουράζονται και τρώνε λίγο παραπάνω.

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες τους βάζουν σε πειρασμό κι όταν οι γονείς προσπαθούν να βάλουν ένα «φρένο» στην όρεξή τους, αυτά θυμώνουν.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε, ώστε τα παιδιά σας και να μην φάνε πολλά γλυκά, αλλά και να μην τσαντιστούν μαζί σας;

Η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου εξήγησε στο star.gr πώς μπορούμε να «ξεγελάσουμε» το παιδί μας για να μην πέσει με τα μούτρα στα γλυκά.

«Δεν είναι καλό να απαγορεύουμε τελείως στο παιδί μας το γλυκό, γιατί το σύνδρομο στέρησης έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορούμε να φτιάξουμε μία πιο light εκδοχή των γλυκών αυτών. Να φτιάξουμε δηλαδή τα μελομακάρονα χωρίς να βάλουμε το σιρόπι τους, δηλαδή να τα κάνουμε τύπου μπισκοτάκια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Επίσης, επειδή είναι πολύ μεγάλη παγίδα το γεγονός πως αυτές τις μέρες τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, καλό είναι να τα κρατάμε δραστήρια και ικανοποιημένα για να το ξεχνάνε. Επιπλέον ένας κλασικός γλυκατζής θέλει να φάει το γλυκό του μετά το φαγητό. Εκεί πριν προλάβει να το ζητήσει του δίνουμε να φάει ένα φρούτο με κανέλα. Μπορούμε επίσης να βράσουμε ένα μήλο ή ένα αχλάδι χωρίς ζάχαρη και να βάλουμε πάνω λίγη κανέλα. Έτσι, τα «ξεγελάμε» πως έφαγαν γλυκό. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μέλι ή άγλυκη μαρμελάδα», τονίζοντας πως δεν είναι καλό να απαγορεύουμε τα γλυκά τελείως.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.