Προανήγγειλε κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ο Γαβρόγλου

Προανήγγειλε κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε παλιότερη δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα την τελευταία τάξη του Λυκείου ως φάντασμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κοινωνία.

«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών οι οποίοι θα γίνουν μέσα στην επόμενη τριετία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «Προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία, δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας».

Ο υπουργός Παιδείας επίσης διευκρίνισε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.   Τέλος, ανέφερε ότι θα ιδρυθούν διετή προγράμματα σπουδών για επαγγελματικά πιστοποιητικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.