Αυτή την οργάνωση «βλέπει» η αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ!

Αυτή την οργάνωση «βλέπει» η αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ!

Οι πυροτεχνουργοί εκτιμούν μέχρι στιγμής ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης, που είχαν τοποθετήσει σε ένα σακίδιο ενώ δεν αποκλείουν να υπήρχε και μεταλλικός ή πλαστικός φορέας.

Αμέσως μετά, έδεσαν το σακίδιο στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στο διάζωμα του οδοστρώματος.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έκοψε το μασίφ σίδερο του κιγκλιδώματος ενώ προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού.

Τζάμια και μεταλλικά αντικείμενα έσπασαν μέχρι τον έκτο όροφο ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τα γραφεία.

Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με άγνωστο να προειδοποιεί για ύπαρξη βόμβας και να δίνει χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σοβαρό και επαγγελματικό χτύπημα, που είχε μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια.

Οι τρομοκράτες έδειξαν να μην ενδιαφέρονται για τις κάμερες ασφάλειας που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς είχαν κουκούλες και μαύρα ρούχα που δεν άφηναν εκτεθειμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Στην αντιτρομοκρατική λένε ότι τέτοια χτυπήματα κάνει μόνο η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο πριν είχε ανατινάξει με βομβά το κτίριο του Εφετείου Αθηνών, προκαλώντας επίσης πολύ σοβαρές ζημιές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι και πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ είναι η ιδιά τρομοκρατική οργάνωση για την οποία δεν αποκλείουν να έχει γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στο τελευταίο χτύπημα τους το Εφετείου είχαν χρησιμοποιήσει βαν τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στην περιοχή των Εξάρχειων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.