Τι θα συμβεί με όσους δεν πήραν το κοινωνικό μέρισμα

Τι θα συμβεί με όσους δεν πήραν το κοινωνικό μέρισμα

Κάποιοι ήδη είδαν το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς τους, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με άλλους με δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Στον επανέλεγχο όλων των περιπτώσεων που απορρίπτονται ή εμφανίζουν προβλήματα προχώρα καθημερινά η ΗΔΙΚΑ. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που έχει γίνει διευθέτηση αλλά δεν έχει γίνει η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους. Αυτό θα συμβεί στην επόμενη πληρωμή στις 21 Δεκεμβρίου.

  • το θέμα Μόνιμης Κατοικίας που απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις έχει ελεγχθεί. Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το εξετάζουν η ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ και αν χρειαστεί θα υπάρξει ακόμη και αλλαγή στην υπουργική απόφαση.
  •  αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ-ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή. Η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου.
  • Για τους φιλοξενούμενους σε Ιδρύματα ή Κέντρα πρέπει να δηλώνεται το ΑΦΜ του κέντρου φιλοξενίας, για να υπάρξει εξαίρεση και να μπορούν να κάνουν αίτηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.