Φέτα… σωτέ! – Η διαφορετική συνταγή των New York Times! (ΦΩΤΟ)

Φέτα... σωτέ! - Η διαφορετική συνταγή των New York Times! (ΦΩΤΟ)

Το τμήμα Food της αμερικανικής εφημερίδας δημοσίευσε στον λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter (και έχει 42,4 εκατομμύρια ακολούθους) τη συνταγή για τη φέτα... σωτέ! 

Ποια είναι τα υλικά και πως γίνεται η εκτέλεση της συνταγής;

-200-250 γραμμάρια φέτα
-3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
-1 κουταλιά σουσάμι
-2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
-Αλάτι σε νιφάδες
-Φρέσκο πιπέρι

-Nιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή και μπούκοβο)
-Φέτες λεμονιού
-Κράκερ ή φέτες φρεσκοψημένης μπαγκέτας

-Κόβετε τη φέτα, κάθετα και οριζόντια, σε φέτες του μισού εκατοστού, έτσι ώστε να σχηματιστούν περίπου 15-20 παραλληλόγραμμα.
-Βάζετε τα κομμάτια φέτας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το σουσάμι.
-Περάστε, ένα – ένα, τα… φετάκια από το μίγμα.
-Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σταδιακά ρίχτε τη φέτα, ψήνοντας για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
-Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχτε τα κομμάτια φέτας σε ένα πιάτο.
-Πασπαλίζετε με τις φλούδες αλατιού, και τα πιπέρια.
-Σερβίρετε ζεστό, με κράκερ ή την ψημένη μπαγκέτα, και με φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λίγη «σπιρτάδα».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.