Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Ξύλο και χημικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - Ξύλο και χημικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέτρες από τους νεαρούς εναντίον των ΜΑΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Ένταση στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν η πρώτη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του, έφτασε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου.

Διαδηλωτές που νωρίτερα είχαν σπάσει πεζοδρόμια έξω από τα Προπύλαια άρχισαν να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος θα είναι κλειστό κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ για τις 21:00 είναι το κάλεσμα στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου, στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Δείτε βίντεο από το iefimerida.gr:

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.