Πήρε τη θέση στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδερφού του!

Τραγικό: Απαγχονίστηκε πατέρας 5 παιδιών στην Αμαλιάδα

Την υπόθεση ενός άνδρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου προκειμένου να βρει δουλειά στα ΕΚΑΒ εξέτασε το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Ο άνδρας που κατάφερε να πάρει στο ΕΚΑΒ τη θέση του διασώστη βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης αλλά και της νόθευσης εγγράφου.

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Από την υπηρεσία του απολύθηκε πριν δύο χρόνια και για να καταφέρει να βρει μια δουλειά στο Δημόσια έπρεπε να έχει απολυτήριο Λυκείου. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι και πολιτικό πρόσωπο τού είχε πει πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει ήταν… να βρει ένα απολυτήριο, σύμφωνα με το thebest.gr.

Αποφάσισε, λοιπόν, να βάλει στο απολυτήριο του αδελφού του τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα. Η πλαστογραφία του αποκαλύφθηκε έπειτα από ελέγχους, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή.

Ενώπιον του δικαστηρίου, συνάδελφοι του έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που προσέφερε τις υπηρεσίες του.

«Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» ανέφερε συνάδελφός του.

Και ο εισαγγελέας έδωσε βάση στο γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε οικονομικά αφού ο υπάλληλος εργαζόταν κανονικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.