Διαψεύδει τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο το υπουργείο Παιδείας

Διαψεύδει τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έγιναν συλλήψεις στο Αγρίνιο.

Το υπουργείο Παιδείας αντέδρασε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συλλήψεις μαθητών και γονέων σε υπό κατάληψη σχολείο. Σύμφωνα με αυτά, συνελήφθησαν δύο μαθητές 14 και 16 ετών με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν οι γονείς τους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

«Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Το δημοσίευμα που προκάλεσε την αντίδραση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συλλήψεις έγιναν χθες το απόγευμα (30-11-2018) στο Αγρίνιο. Επρόκειτο για παιδιά που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.