Άνοιξε θερμαινόμενο χώρο για τους άστεγους ο δήμος Αθηναίων

Άνοιξε θερμαινόμενο χώρο για τους άστεγους ο δήμος Αθηναίων

Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους πήρε ο δήμος Αθηναίων λόγω του ψύχους.

Σε ετοιμότητα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών, παραμένει ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων. Δεδομένων των προβλέψεων για το κρύο, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, από σήμερα Παρασκευή τις 15:00 ο δήμος Αθηναίων ανοίγει και διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για ευάλωτες ομάδες, ενώ τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός έως το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στις 23.00, αν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις για σημαντική βελτίωση του καιρού.

Υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, χθες το βράδυ, η Δημοτική Αστυνομία μοίρασε κουβέρτες σε άστεγους συμπολίτες μας σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας, σε σημεία που υποδείχθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης.

Συνεργεία του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιούν όλο το βράδυ επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι πολίτες (κουβέρτες, ρόφημα, φαγητό στους άστεγους) αλλά και θα τους ενημερώνουν για τη διαθέσιμη αίθουσα. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα στελεχώσει τον θερμαινόμενο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές  210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.