Λογίστρια έκλεβε για χρόνια κομμώτρια πελάτισσά της – Υπεξαίρεση 46.000 ευρώ

Λογίστρια έκλεβε για χρόνια κομμώτρια πελάτισσά της - Υπεξαίρεση 46.000 ευρώ

Ένοχη κρίθηκε μια λογίστρια από τον Βόλο, για συστηματική υπεξαίρεση χρημάτων σε βάρος μίας κομμώτριας πελάτισσάς της.

Η λογίστρια έκλεψε συνολικά 46.000 ευρώ που προορίζονταν για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Η 43χρονη κομμώτρια είχε αναθέσει τα λογιστικά της επιχείρησής της στην 50χρονη αλλά, όπως αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, εκείνη δεν απέδιδε τα χρήματα που της έδινε η πελάτισσά της για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ.

Η λογίστρια παρακρατούσε τα χρήματα με αποτέλεσμα η κομμώτρια να βρεθεί με χρέος 40.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 6.000 ευρώ στην Εφορία.

Η υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε όταν μία υπάλληλος της κομμώτριας που είχε ασθενήσει, απευθύνθηκε στο ΙΚΑ για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας της. Όπως όμως ενημερώθηκε από το ΙΚΑ, δεν ήταν ασφαλισμένη και πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί.

Όπως αποδείχθηκε η λογίστρια δεν απέδιδε τα χρήματα για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ για περισσότερο από μία δεκαετία.

Σε βάρος της 50χρονης εκκρεμούν κατηγορίες για μία παρόμοια υπόθεση με άλλον επαγγελματία στον Βόλο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επικύρωσε την αρχική ποινή φυλάκισης τριών ετών που είχε επιβληθεί στην 50χρονη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.