Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Το «όπλο» των αρχών, οι απολογίες και το βαρύτατο κατηγορητήριο!

Η «ζάχαρη», τα «κορίτσια» και ο... θησαυρός που είχε στην κατοχή το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού - (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, βίντεο αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις αποτελούν το όπλο στα χέρια των αρχών.

 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας του χρυσού» στην οποία ως κεντρικό πρόσωπο εμφανίζεται γνωστός ενεχυροδανειστής.

Περισσότερα από 60 πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας τις επόμενες ώρες τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επιπλέον, αντιμετωπίζουν παράβαση του νόμου ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία μετά χρήσεως, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο και με ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστούν τα δεδομένα καθώς είναι ανοικτό, για κάποιους από αυτούς, ακόμη και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης. Έτσι, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να ανοίξουν στόματα ευελπιστώντας σε ευνοϊκή μεταχείριση.

Ο γνωστός από την τηλεόραση ενεχυροδανειστής, μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, έδωσε, ήδη, το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής λέγοντας πως όλα ήταν νόμιμα και ο ίδιος ουδέποτε ενεπλάκη σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, βίντεο αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις αποτελούν το όπλο στα χέρια των αρχών που εξετάζουν τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Άλλωστε, αναζητούνται 22 ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στις δυο εγκληματικές οργανώσεις ενώ υπό διερεύνηση είναι αλλά 24, μεταξύ των οποίων και γνωστός παρουσιαστής.

Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές ευελπιστούν ότι η αποκωδικοποίηση των χειρόγραφων σημειώσεων που κρατούσαν τα μέλη του κυκλώματος θα εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα που μπορεί να αποκαλύψει εμπλοκή ακόμη και πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.