Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις

Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις

Φουντώνουν οι αντιδράσεις μαθητών και καθηγητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για το «Μακεδονικό».

Σήμερα στις 12.00 μαθητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές κορώνες και τις καταλήψεις σχολείων που γίνονται με πρόσχημα τη Μακεδονία. Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία» καλεί μαθητές και καθηγητές να διαδηλώσουν ενάντια στον φασισμό.

Το κείμενο τους στο facebook αναφέρει: «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

Την ίδια στιγμή εκκωφαντική είναι η σιωπή του ΚΙΝΑΛΛ σχετικά με τις εθνικιστικές καταλήψεις, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης από τη ΝΔ βάζει πλάτη σε αυτές κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχωρίζει τις καταλήψεις.

Στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη πληθαίνουν τα συνθήματα κατά του πολιτεύματος, όπως «Η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία» ή το «Μακεδονία γη ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί» ενώ είναι εμφανής η καθοδήγηση τους από ακραία φασιστικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής με συνθήματα από τη ναζιστική Γερμανία του 1933. «Γερμανία ξύπνα» έλεγε τότε ο Χίτλερ, «Ελλάδα ξύπνα» γράφουν τώρα οι μαθητές.

Η χρυσή Αυγή απειλεί με επεισόδια και με αίμα ενώ ο βουλευτής της Παναγιώτης Ηλιόπουλος προανήγγειλε επεισόδια σήμερα στο συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλιόπουλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «για ό,τι συμβεί αύριο την ευθύνη θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω», είπε, κάνοντας λόγο για «κόκκινη τρομοκρατία» στα σχολεία που «δεν θα περάσει».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.