Βουλευτής της Χρυσής Αυγής για το «συλλαλητήριο κατά των καταλήψεων»: Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής για το «συλλαλητήριο κατά των καταλήψεων»: Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκάλεσε με τις δηλώσεις του στο κοινοβούλιο.

Λίγες ώρες πριν το αυριανό  συλλαλητήριο στα Προπύλαια έναντια στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της βορείου Ελλαδος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος με μια προκλητική δήλωση μέσα στο κοινοβούλιο προανήγγειλε επί της ουσίας επεισόδια και ταραχές στην αυριανή συγκέντρωση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω»

Αν  και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκεται πίσω  από τις καταλήψεις σχολείων ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό και πρόσθεσε πως η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία».

Ο κ.Ηλιόπουλος επιτέθηκε κατά του υπουργού παιδείας αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ευχόμενος όπως είπε να πιουν πολλά κιλά ξύδι επειδή τώρα ξυπνάει η ελληνική νεολαία.

«Έχετε βραχυκυκλώσει γιατί είδατε ότι ελληνική νεολαία δεν τσιμπά τα παραμύθια του πολυτεχνείου και ξύπνα για ένα εθνικό θέμα. Έχετε έρθει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν  με τους μαθητές. Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το σταματήσετε να τους εκβιάζετε να τους τιμωρήσετε. Σας ευχόμαστε περαστικά να πιείτε πολλά κιλά ξύδι, η ελληνική νεολαία ξυπνάει».

Αμεσα αντέδρασε η υπουργός προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία έκανε λόγο για παραληρηματικό και φασιστικό λόγο και ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

«Παραληρηματικός και φασιστικός λόγος μέσα στο κοινοβούλιο και  θέλω όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλον αυτό τον καινούργιο κίνδυνο και την προσπάθεια  που γίνεται σε νέα παιδιά».

Στο παραλήρημα Ηλιοπούλου αντέδρασε Ο Σπύρος Δανέλλης από το Τοτάμι ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης, άλλα και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σπύρος Δανέλης: «Εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες. Έχουμε να κάνουμε με την εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι απολογητές του ναζισμού και του φασισμού δεν δικαιούνται να μιλούν για πατρίδα και πατριωτισμό. Είναι μια νέα υπόθεση η  εισβολή τους στα σχολεία, είναι εξαιρετικός  κίνδυνος για την επώαση του  αυγού  του φιδιού για το αύριο.  Γι’ αυτό το λόγο πρέπει η  δημοκρατία να αυτοπροστατευθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε το μιθριδατισμό και πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή τους την ασυδοσία».

Τάσος Κουράκης: «Οι  νοσταλγοί  της εκτροπής τα βάζουν ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας και ήρθαν  εδώ στο κοινοβούλιο για να κάνουν  μάθημα με το σύνθημα η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία».

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής που παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους ιταλούς φασίστες και κατακτητές για να κατατσακίσουν το λαό οδηγώντας τον  στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κηρύττουν τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.