Πότε θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Πότε θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το κοινωνικο μέρισμα, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει στις 14 Δεεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη διανομή συνολικά 710 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια αύξηση, ενώ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη.

Από τις 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί και φέτος σε περίπου 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη, η κυβέρνηση διανέμει μέρισμα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αδύναμους με οικογενειακά κριτήρια.«Από την υπεραπόδοση οικονομίας και φέτος δίνουμε ποσό αντίστοιχο με το περυσινό. Αρχικά 710 εκατ. ευρώ και μπορεί να υπάρξει κάποια αύξηση» σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό το ακριβές ύψος ανάλογα με τις εισοδηματικές βαθμίδες θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση ώστε την ερχόμενη Τρίτη να ανοίξει η πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε να γίνει η καταβολή.

Εκτίμησε πως το μέρισμα θα αφορά «διευρυμένο μέρος των πιο αδύναμων και θα αφορά 1,3 με 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.