Καμμένος: «Με την έγκριση της Ιεραρχίας θα στηρίξω τη συμφωνία για την Εκκλησία»

Καμμένος: «Με την έγκριση της Ιεραρχίας θα στηρίξω τη συμφωνία για την Εκκλησία»

Υπό αυτό τον όρο θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ.

Οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου μόνον εφόσον την αποδεχθεί στο σύνολό της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την συνάντηση του με αντιπροσωπεία της Εκκλησιάς της Κρήτης, η οποία όπως τόνισε να πρέπει επίσης να δώσει την έγκρισή της.

Η Εκκλησία της Κρήτης, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει απορρίψει την προκαταρκτική συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και τη μισθοδοσία των κληρικών.

Για το θέμα της μισθοδοσίας, ο κυβερνητικός εταίρος επανέλαβε ότι θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος.

«Με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια. Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος.

«Όσον αφορά τους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος. Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος.

Συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Πιστεύω ότι η συζήτηση για τη συνταγματική αλλαγή θα γίνει με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας μας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.