Αυτές είναι περιοχές της Αθήνας με ρεκόρ ρευματοκλοπής

Αυτές είναι περιοχές της Αθήνας με ρεκόρ ρευματοκλοπής

Χιλιάδες είναι τα κρούσματα ρευματοκλοπής στην Αθήνα και την Ελλάδα με κάποιες περιοχές να σημειώνουν ρεκόρ.

Στην Αθήνα μάλιστα θα περίμενε κανείς πως αυτές θα ήταν οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά τα στοιχεία προκαλούν έκπληξη.

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια μόνο στην Αττική έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά.   Τα ρεκόρ όμως κατέχουν η Κηφισιά και η Φιλοθέη!   Στα νησιά πρωταθλητές είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης.

Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, πιστεύεται πως γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη και οι έλεγχοι μειωμένοι.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολίτες ή οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να πειράξουν τα ρολόγια τους προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, ζητώντας περίπου 200 ευρώ, βάζουν τη σφραγίδα της εταιρίας και αλλάζουν την καταμέτρηση.

Την τελευταία δεκαετία για αυτόν το λόγο έχουν απολυθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ γύρω στα 100 άτομα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, το 2015 καταγράφηκαν 8.409 διαπιστωμένες ρευματοκλοπές, το 2016 11.685, το 2017 9.120 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 5.270.

Η οφειλή προς την εταιρία, για το 2018 και με ένα μικρό ποσοστό από το 2017, είναι 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ήδη τα 3 εκατ. ευρώ.   Τα στοιχεία έφερε στο φως έρευνα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.