Debate στη Βουλή: Κολούμπια ή Κολάμπια;

Debate στη Βουλή: Κολούμπια ή Κολάμπια;

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν (με χιούμορ) στη Βουλή ήταν η σωστή προφορά του αμερικανικού πανεπιστημίου Κολούμπια (ή μήπως Κολάμπια;).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σπουδάσει στην Αμερική χρησιμοποίησε την προφορά που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για το πανεπιστήμιο  αναφέροντάς το ως «Κολάμπια». Ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του απάντηση  αρχικά χρησιμοποίησε την προφορά Κολούμπια.

Τότε  αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ακούσει τον αρχηγό τους  άρχισαν να φωνάζουν από κάτω «Κολαμπια» το λένε.

Ο κ.Τσιπρας  χαμογελώντας απάντησε «εντάξει εγώ δεν είμαι τόσο άριστος όσο ο κ. Μητσοτάκης και το λέω Κολούμπια», με κάποιον ειρωνικό τόνο. Ωστόσο στη συνέχεια κάνοντας αρκετές αναφορές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο χρησιμοποίησε την προφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντάς το και εκείνος Κολάμπια.

Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε και στους διαδρόμους της Βουλής όταν ολοκληρώθηκε η ώρα του πρωθυπουργού. Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό παιδείας ποια είναι η σωστή προφορά του Πανεπιστημίου και  ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι οι Νεοϋορκέζοι το προφέρουν Κολούμπια και όχι «Κολάμπια».

Παραταύτα άνθρωποι που έχουν σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια διέψευσαν τον κ. Γαβρόγλου αναφέροντας πως η σωστή προφορά είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή «Κολάμπια».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.