Μαρτυρία από τον φάκελο της υπόθεσης Ζακ Κωστόπουλου: «Σε πανικό και τρομοκρατημένος»

Μαρτυρία από τον φάκελο της υπόθεσης Ζακ Κωστόπουλου: «Σε πανικό και τρομοκρατημένος»

Μαρτυρίες κοντινών φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, που περιγράφουν ότι το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου ήταν «τρομοκρατημένος και σε πανικό» έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.  

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής δημοσιοποιεί μαρτυρίες και καταγραφές από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι μαρτυρίες είναι πάνω από 20.

Σε αυτές περιλαμβάνονται καταθέσεις από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και άτομα του περιβάλλοντος του Ζακ Κωστόπουλου.   Φίλος του Ζακ φέρεται σύμφωνα με την «Καθημερινή» να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν στο σπίτι του Κωστόπουλου και αναφέρει πως ο Ζακ ήταν αρχικά ευδιάθετος, ωστόσο, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, αισθάνθηκε αδιαθεσία που του προκάλεσε εμετό, πιθανόν από το αλκοόλ.   Αναφέρει πως παρέμεινε στο σπίτι του Ζακ μέχρι τις 10 το επόμενο πρωί και μετά αποχώρησε για να ξεκουραστεί. Μόλις όμως ξύπνησε, πέντε ώρες αργότερα, βρήκε στο κινητό του τηλέφωνο 11 αναπάντητες κλήσεις από το κινητό του Κωστόπουλου.

Σε μια άλλη μαρτυρία από φίλη του Κωστόπουλου  η οποία κατέθεσε στις αρχές αναφέρεται ότι στη 1 το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου μίλησε τηλεφωνικά μαζί του.   Η γυναίκα φέρεται να δηλώνει ότι ο Ζακ ήταν «σε πανικό και τρομοκρατημένος». Όταν η μάρτυρας ζήτησε από τον 33χρονο να της πει τι του συνέβαινε, εκείνος της απάντησε: «Έχω κάνει μια βλακεία το προηγούμενο βράδυ και δεν θα το ξανακάνω».

Εκείνη επέμεινε και ζήτησε να μάθει εάν κινδυνεύει από κάτι και εάν ο φόβος του σχετίζεται με κάποια ενέργειά του το προηγούμενο βράδυ. «Ναι, δεν ξέρω, μπορεί ναι, θα σου πω μετά», της απάντησε ο Ζακ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες από άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 33χρονου. Από την άρση και τις σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ακόμα ότι την ημέρα του θανάτου του ο Ζακ Κωστόπουλος έφυγε από το σπίτι του στην πλατεία Αμερικής στις 12 το μεσημέρι και έφθασε μισή ώρα αργότερα στην περιοχή της Ομόνοιας, μέχρι τη στιγμή που ενεπλάκη στο συμβάν της οδού Γλάδστωνος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως αναζητήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.  αλλά δεν βρέθηκαν οι τρεις άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, έξω από τον φούρνο στην οδό Πατησίων και έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

«Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους προκειμένου να εξεταστούν ενόρκως, με αρνητικό όμως αποτέλεσμα έως σήμερα», επισημαίνεται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα.

Από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μόνο η μαρτυρία υπαλλήλου του φούρνου, σύμφωνα με την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος φώναζε και οι υπόλοιποι τρεις άνδρες που ήταν μαζί του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.